Werkwijze

Door middel van coaching en systemisch werken onderzoek je wat je, bewust of onbewust, tegenhoudt om jezelf in beweging te zetten en tot verandering te komen. Mijn uitgangspunt is dat alles wat je nodig hebt in je zelf zit, ook al voelt dit niet altijd zo.

Ik zal je begeleiden in je proces waarbij ik verschillende werkwijzen afstem op jouw situatie.

Individuele familie-/systeem opstelling

Met een opstelling kijk je naar een vraag die of thema dat bij jou speelt en waar je inzicht in wilt krijgen.
Het gaat om het voelen en ervaren wat er in de opstelling naar voren komt. Er wordt vooral aandacht besteed aan het onderbewuste, er wordt niet veel gesproken. Een opstelling kan je innerlijke proces verdiepen en versnellen en geeft je nieuwe inzichten.

Een systeem kan zijn je familiesysteem, je gezinssysteem, maar ook jij zelf bent een systeem met de verschillende delen in jezelf.

Voorbeelden van vragen en thema's waarmee gewerkt kan worden:

  • gevoelens zoals eenzaamheid, je niet gezien voelen, boosheid, machteloosheid, je verlaten voelen, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, (faal)angst, verdriet, schaamte,
  • patronen: Situaties waar je telkens weer 'tegenaan' loopt, waardoor je 'geraakt' wordt,
  • je passie, verlangen,
  • klachten* zoals hoofdpijn, slapeloosheid, burn-out klachten en vermoeidheid,
  • familie: Ervaar je problemen binnen je huidige gezin of gezin van herkomst? Word je gespiegeld door je kinderen? Triggert je partner je? Loopt de relatie met (een van) je ouders moeizaam?

* Raadpleeg bij lichamelijke klachten altijd eerst een arts.

NLP coaching

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een heldere en effectieve communicatiemethodiek. Het gaat over hoe je zintuigen informatie opvangen, hoe je deze informatie verder verwerkt en hoe dit zich uit in je gedrag. Ik maak gebruik van verschillende technieken, afhankelijk van jouw vraag. Door de inzichten die je krijgt kun je orde op zaken stellen en veranderingen tot stand brengen.

 

De natuur in

Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. De natuur weerspiegelt wat in ons leeft. Laat je verrassen door wat de natuur je laat zien en wat er (letterlijk) op je pad komt. Het kan prettig zijn met iemand te praten die naast je loopt in plaats van tegenover je zit. Zeker bij hulpvragen rond verlies en rouw, depressie of burn-out heeft de natuur een rustgevende, helende werking.